Co se u nás, v Mateřské škole Komenského,  děje.

    Naše MŠ se stala součástí implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji, díky němuž získá metodiky a pomůcky (stavebnice Lego Duplo s dalšími doplňky) pro polytechnické vzdělávání programu Malá technická univerzita.
  Naše paní učitelky prošly školením, 12 ukázkovými lekcemi programu. Nyní budou moci samostatně tento program v naší školce realizovat.
   A co nám program Malá technická univerzita přinese? Názorně a jednoduše se děti dozvědí o technickém světě kolem nás. Vybudují si kladný vztah k profesím, osvojí si práci ve skupinách i samostatně. Budou si rozvíjet logické myšlení, prostorovou orientaci, představivost, konstruktivní myšlení. Naučí se číst v technických výkresech, vázat cihly, stavět pilíře, zavádět rozvody a spoustu dalších technických vymožeností.
   Děti od ledna do dubna 2022 ze stavebnice Lego Duplo budou jednotlivé tematické bloky s lektorkou realizovat. Již po prvních lekcích je znát, že  děti projekt zaujal. Zvláště, když do staveb, projektování, jsme zařadili v současné době dětmi oblíbenou školu Bradavice z příběhů Harryho Pottera. Velký údiv a zájem získala lekce Obvody, kdy se jim po propojení části rozsvítily.
   Jsme rády, že můžeme dětem poskytnout kousek z dalších zajímavých metod, které vedou ke vzdělání a zážitkovému učení.
           Zapsala Daniela Daňová za třídu Motýlci.