Celý školní rok nás všemi aktivitami provází skřítek Rákosníček, loutka, a knihy o něm. Příběhy čteme před spaním, pro pěkné sny a dětem se moc líbí.

Když už si po čase děti na školku a nové kamarády zvykly, tak se naučily postupně nové věci – a to i říkanky, písně, všechny pěkně pohromadě a nejen o Rákosníčkovi.

Na začátku podzimu jsme všichni tahali řepu, hráli si s kaštany, které jsme nasbírali, dlabali velkou dýni, sbírali barevné listí. A z toho všeho jsme vytvářeli zajímavé práce a výrobky –

Rákosníčkovi jsme ozdobili rybníček a podzimnímu slunci nalepili paprsky z listí.

Viděli jsme pěkné kino i divadlo, některá vystoupení i v naší školce. Tam také cvičíme se Sokolem, a když splníme disciplínu, tak si za odměnu nalepíme do sešitu veselou nálepku.

Rádi chodíme ven – na procházky, i na školní zahradu. Tam se nám líbí nejvíc, můžeme všechno pozorovat a spoustu věcí si vyzkoušet. Všichni jsme kamarádi, už víme ve školce co a

jak. Teď se připravujeme a těšíme na Mikuláše a čerta, vánoce, a budeme pomáhat s výzdobou třídy.

Už víme, že maminky si pro nás odpoledne přijdou, a zítra ráno zase přijdeme a tak se stává, že se nám ze školky nechce domů. A tak to má být. Těšíme se na nové zážitky !

Maminkám děkujeme za zapůjčení knížek s Rákosníčkem.